.
 

 

Adress C/ Samuel Ros, 30 Bajo - 46023 Valencia

                 
 
Hem
 

Shobha's Treat
 
Kontakt
 
Om Oss
 
Introduktion
 
Panchakarma
 
Yoga Bilder
 
Produkter
 
Kurser
 
Tidtabell
 
O.N.G
 
Ayurveda i media
 
Indien
 

Shobha Lad

Shobha Lads bok om Ayurveda inom räckhåll

frontback

Klicka på bilden för att förstora.

 

Ayurveda Betyder Livetsvetenskap. Shobha Lad Började med sin verksamget i västvärlden på 90-talet, och har sedan dess praktiserat den traditionella indiska medicinen i europa.

Detta är antagligen den äldsta medicinskaläran, den har sitt ursprung från vedaskrifterna som har funnits i mer än 5000 år. Ayurvedisk terapi sker främst genom medicinska växter som väljs ut för att balansera patienten och skapa harmoni i personens tillvaro, i diet, arbete och familjeliv.

 

 

Målet i ayurveda är inte bara att slappna av kroppen utan även sinnet. Den här läran har fått erkännande av WHO (World Health Organisation) som alternativ medicin sedan 1978. Enligt den här läran är det vi äter, tänker, och våran tillvaro det som avgör våran harmoni i kropp och själ. Alltså är diet, livsvanor, årstider, och känslor avgörande faktorer. Allt detta kan skapa obalans i oss som i sin tur skapar toxiner, dessa framkallar obehag och sjukdomar. Ayurveda behandlar detta på alla plan genom kvalitativ mat, personligt anpassad diet för personens dosha combinerat med fysisk aktivitet. Den här behandlingen kallas panchakarma.

 

 

Panchakarma

Är en traditionell avgiftningsteknik. Den är sjukdomsförebyggande men botar även redan existerande sjukdomar. Behandlingen genomför man med renande och förnyelse metoder. Panchkarma har en avgörande roll i ayurveda

 

De tre metaboliska typerna

För ayurveda är det personliga och fysiska drag som avgör vilken psykofysiologisk typ man har (Prakriti). Man tar både hänsyn till kropp och sinne. När man väl fastslagit vilken typ man är så har man tagit det första steget till den perfekta hälsan. Att lära känna sig själv är vägen till harmoni och hälsa, när vi vet vad som händer i vårat inre slutar vi påverkas av vad samhället säger att vi ska tycka, tänka, och känna.

  

 

Chakror

Är energiska punkter i ryggraden som kan associeras med organ i kroppen. Enligt den orientaliska filosofin så har alla levande varelsers chakror ett samband. När harmonin uppnån i chakrorna så når man det globala medvetandet och den universala harmonin.

    Instituto Ayurvédico Shobha Lad © 2005 Copyright